nieuws

Bouw bungalows in Lingemeer gaat gewoon door

bouwbreed

Er is geen sprake van dat de bouw van vakantiebungalows in Villapark Lingemeer te Lienden op last van de provincie Gelderland wordt stilgelegd. J. Tervoort, directeur van Fortbouw dat de huizen bouwt, verwacht niet dat een wijziging van het bestemmingsplan die door de provincie is gelast, leidt tot het staken van de bouw.

Villapark Lingemeer kwam vorig jaar in opspraak omdat de vakantiehuizen permanent worden bewoond. De gemeente Lienden stond deze permanente bewoning oogluikend toe. Nadat de gemeente verschillende aanmaningen kreeg van de provincie besloot de laatste bovendien om de bouw van nieuwe woningen op een strook naast de bestaande vakantiebungalows niet toe te staan.

“Vooralsnog is er niets aan de hand. Het gaat maar om een klein deel van het bestemmingsplan dat is gewijzigd. Die wijziging kan in de toekomst tot problemen leiden, maar ik verwacht dat niet echt. Ik denk dat we er wel uitkomen”, aldus Fortbouw directeur J. Tervoort.

Een woordvoerder van de gemeente Lienden, de heer Verwoerd, is minder optimistisch. “Het is niet haalbaar om er iets aan te doen. Zover mij bekend zijn er geen beroepsmogelijkheden tegen de uitspraak van de provincie.”

Reageer op dit artikel