nieuws

Bedrijven betaalden miljarden te veel btw

bouwbreed

Het totale Nederlandse bedrijfsleven heeft de afgelopen jaren miljarden teveel omzetbelasting betaald. Dit komt doordat de fiscus ten onrechte btw laat betalen over het prive-gebruik van zakelijke auto’s. Dit heeft Walgemoed Accountants en Adviseurs berekend. Op grond van de Wet op de omzetbelasting beperkt Nederland de aftrek van voorbelasting voor het prive-gebruik van zakelijke auto’s. Volgens Walgemoed is deze beperking in strijd met de zesde Europese richtlijn over omzetbelasting.

Walgemoed gaat voor zijn clienten de bedragen terugvorderen over ’92 tot en met ’97. Volgens het bureau mag Nederland zich niet beroepen op de bezwaartermijn van zes weken. Daar het om een juridische fout gaat, zou de verjaringstermijn nu vijf jaar zijn.

Reageer op dit artikel