nieuws

Bauma in 1998 in modern tentoonstellingspark

bouwbreed

De Bauma in Munchen, ’s werelds grootste vakbeurs van bouwmachines, is volgend jaar in een nieuw expositiepark te vinden. In 1995 vond de beurs het laatst plaats op het vertrouwde Theresienwiese aan de voet van Bavaria en het nog niet zo lang geleden uitgebreide hallencomplex aan de Theresienhohe.

In dat jaar bezochten ongeveer 350.000 professionele bezoekers, afkomstig uit 133 verschillende landen deze machinemanifestatie. Ongeveer 126.000 (36%) daarvan kwamen uit het buitenland. Er was niet alleen sprake van het grootste bezoekersaantal ooit, ook was er in 1995 een recordaantal exposanten. In totaal 1706 bedrijven en organisaties vertegenwoordigden niet minder dan 34 verschillende landen.

Organisator Messe Munchen heeft voor dit eve2nement volgend jaar een geheel andere locatie voor ogen. De 25ste editie van de Bauma zal plaatsvinden in een volledig nieuw Tentoonstellingspark met een oppervlakte van 72 ha. Het nieuwe expositiecentrum is gesitueerd op Riem, de oude luchthaven van Munchen. Het biedt een bruto tentoonstellingsoppervlak van 430.000 m2 waarvan 140.000 m2 overdekt.

De hier gebouwde twaalf tentoonstellingshallen hebben elk een vrije vloeroppervlakte van 11.000 m2. Een 650 meter lang atrium verbindt de zes zuidelijk gelegen hallen met de noordelijke. Het glazen gebouw doet tevens dienst als rust- en ontspanningsruimte. Ten opzichte van het oude tentoonstellingscomplex beschikt het nieuwe park over 30.000 m2 meer expositieruimte.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels