nieuws

Sittard werkt aan nieuw stadskantoor

bouwbreed

De gemeenteraad van Sittard werkt aan de uitbreiding van het stadskantoor met een kantoortoren en het optimaliseren van het huidige gemeentehuis op het Burgemeester Dassenplein met twee gemeentelijke dependances.

De nieuwbouw vergt f. 5 miljoen, voor de aanpassing is f. 4,9 miljoen beschikbaar gesteld.

Voor de nieuwe kantoortoren zijn drie stedenbouwkundige modellen uitgewerkt door architectenbureau HS1 in Nuth. De ontwerpen varieren, afhankelijk van de bouwplek, in hoogte tussen twee en vier bouwlagen. Onder het plein komt een parkeergarage voor vierhonderd auto’s.

Het publiek mag ook haar stem laten horen. In september worden de inspraakresultaten besproken door de raad en zal het definitieve model worden gekozen.

Het nieuwe stadskantoor moet 1 januari 1999 gereed zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels