nieuws

Helm voorzien van lasers

bouwbreed

De firma Measurement Devices te Aberdeen in Schotland heeft een helm ontwikkeld, die voorzien is van lasers voor het bepalen van maten. Volgens S. Ball, directeur van het bedrijf, maakt de helm het gebruik van theodoliet en een meetlat in de toekomst overbodig. Het ‘Generation II Surveyor’ systeem werkt met lasers, die de coordinaten van een punt tot op 200 meter ke vaststellen. Het enige wat de drager van de helm hoeft te doen, is naar het punt te kijken. Er is patent op het systeem aangevraagd.

Volgens Ball, geciteerd in Construction News, is het systeem tien maal zo snel als de traditionele meetmethode met een theodoliet en een meetlat. Bovendien is er geen assistentie meer nodig. De drager van de helm kan de metingen alleen verrichten en houdt daarbij de handen vrij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels