nieuws

ABB actiever op Russische markt

bouwbreed

Het Zweeds/Zwitserse multiconcern ABB wil het aandeel op de Russische markt voor stadsverwarmingsbuizen beduidend vergroten. Het concern gaat daarom de productie van deze buizen in Rusland zelf ter hand nemen via het daar gevestigde bedrijf ABB Service Ltd. Dat meldt het financiele Deense dagblad Boersen.

ABB hanteert als gegeven, dat in Rusland 250.000 kilometer van het stadsverwarmingsnet aan vervanging toe is en mikt op een jaarlijkse afzet van een tiende deel daarvan. Dit jaar blijft de buizenafzet van ABB in Rusland volgens de prognose nog bescheiden: 200 km.

Tot dusver betrok AAB de buizen voor deze markt behalve uit Denemarken, geheel uit Finland en Zweden. Een belangrijk motief voor de productie ter plekke is de dreiging van importheffingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels