nieuws

Meerdere functies verenigd in nieuwe ondervorst

bouwbreed

RBB betonnen dakpanfabrikant heeft een nieuwe PEQ ondervorst voor het ventileren van het dak op de markt gebracht. In deze ondervorst zijn meerdere functies verenigd. Allereerst is de ondervorst aan de bovenzijde voorzien van een effectieve waterkering. Daaronder bevinden zich stabilisatieribben, die zorgen voor een constante druk van de vorstpannen op de ondervorst. Door de flexibiliteit van de ribben wordt voor een perfecte aansluiting gezorgd.

Onder de ribben is de ondervorst in het verticale deel voorzien van ventilatiepoorten en een stuifsneeuw- of opspattend-waterkering. De ventilatiepoorten zijn bezet met spijltjes waardoor ratten, muizen en vogels geen kans hebben om zich onder de nokvorst te nestelen. De nokvorstpannen zijn op de nok windvast te monteren met de RBB eurovorsthaken met een aangemonteerde rvs schroef. De PEQ ondervorst van RBB Verkoopkantoor BV te Montfoort, voldoet aan NEN 2778 en is conform de eisen van het bouwbesluit. De ondervorsten hebben een lengte van 940 mm en een werkende lengte van 900 mm.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels