nieuws

Wibaut op de radio

bouwbreed Premium

De educatieve omroep RVU wijdt donderdag 8 januari een radioprogramma aan F.M. Wibaut, de man die in het begin van deze eeuw aan de basis stond van veel sociale woningbouw in Amsterdam.

De Zeeuwse houthandelaar F.M. Wibaut (1859-1936) kwam eind vorige eeuw in de sociaal-democratische beweging terecht. Hij werd een vooraanstaand partijlid en was in de jaren twintig wethouder van Volkshuisvesting in Amsterdam. In die functie stond hij aan de basis van veel sociale woningbouw te Mokum.

G.W.B. Borrie, oud-burgemeester van onder meer Eindhoven, is de biograaf van Wibaut. Hij komt in het programma uitgebreid aan het woord over het leven van Wibaut en zijn grote betekenis voor de woningbouwpolitiek in Nederland.

De uitzending ‘Wie bouwt? Wibaut!’ is donderdag 8 januari te beluisteren op Radio 5 (15.02-15.45 uur).

Reageer op dit artikel