nieuws

WBR en Coolsingel na bakkie troost ‘on speaking terms’

bouwbreed

De relatie Woningbedrijf Rotterdam (WBR) en de gemeente Rotterdam is weer enigszins hersteld. Een kop koffie en een etentje brachten Frans Erkens, directeur WBR, en Herman Meijer, wethouder Volkshuisvesting, tot elkander. “De kou is uit de lucht”, aldus de woordvoerder van Meijer.

Eind oktober bekoelde de relatie danig, na een vernietigend rapport van de dienst Stedenbouw + Volkshuisvesting (dS+V) over het WBR. De dS+V-afdeling die toezicht houdt op de corporaties, was tot de conclusie gekomen dat het WBR zich ten onrechte arm had gerekend. Van een dreigend bankroet is geen sprake. Erkens was ontstemd over deze beschadigingsactie en temperde onmiddellijk de gesprekken met deze ambtelijke dienst. De WBR-voorman is van mening dat de samensteller de cijfers van de corporatie totaal fout heeft geinterpreteerd.

Tijdens het koffie drinken spraken de twee af dat een onafhankelijke derde zo snel mogelijk het rapport van de gemeentelijke dienst zal analyseren. “Een dialoog is nu weer mogelijk”, aldus Erkens. “Het is uitgepraat. Ik had de indruk dat Meijer het betreurt, dat deze notitie is gemaakt.”

Lees verder in het tweede katern over het Woningbedrijf Rotterdam

Reageer op dit artikel