nieuws

Verkeersplan Gelredome moet snel klaar zijn

bouwbreed Premium

De directie van Gelredome in Arnhem heeft nog drie maanden om een complex verkeersplan te verwezenlijken. Onlangs presenteerde de directie hun plannen, die nog door de gemeente moeten worden goedgekeurd.

Gelredome is een multifunctioneel stadion dat eind maart open gaat. Er is een fors tekort aan parkeerplaatsen. Bij het stadion zijn maximaal 4000 plaatsen beschikbaar terwijl eind maart en begin april bij de concerten van de Spice Girls en de Back Street Boys 32.000 gasten worden verwacht. En twee dagen later voetbalt Vitesse in het nieuwe stadion.

De directie van het Gelredome wil op termijn twee grote parkeerplaatsen in Arnhem-Noord en -Zuid aanleggen, Vandaaruit rijden elke vijf minuten gratis zogenaamde shuttlebussen naar het stadion.

Momenteel moeten de parkeerplaatsen echter nog gezocht worden bij onder andere het nieuwe Ohra-gebouw in het zuiden, Burgers’ Zoo en bij het Openluchtmuseum in het noorden van de stad. De laatste gaat echter op 6 april open voor eigen publiek.

Het stadion is vanaf het NS-station met een bus te bereiken. Het is de bedoeling dat bezoekers zo veel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik zullen maken. Om dit te stimuleren moet actie worden ondernomen en hiervoor vraag de directie van het stadion geld bij de minister van Verkeer en Waterstaat.

De vaste seizoenkaarthouders van Vitesse kunnen in de toekomst twee uur voor en twee uur na elke wedstrijd gratis met de bus naar hun woonplaats in de regio. Bovendien zullen volgens de woordvoerder van busmaatschappij Oostnet ook bezoekers van concerten en evenementen gereduceerde trein- en buskaarten kunnen krijgen. Over de investeringen wilde men niets loslaten.

Gelredome kampt met een hinderwetvergunning uit 1993, waarin staat dat bezoekers gratis moeten kunnen parkeren. De directie van het stadion wil van de gemeente toestemming krijgen om parkeergelden te heffen als de bezoekers toch massaal per auto naar het terrein komen.

Reageer op dit artikel