nieuws

Vastgoedbedrijf van PTT, KPN Vastgoed, naar PTT Telecom

bouwbreed Premium

Na de splitsing van Koninklijke PTT Nederland in een telefoonmaatschappij en een brievenbesteldienst wordt het gezamenlijke onderdeel KPN Vastgoed ondergebracht bij het telefoonbedrijf. Een klein deel van Vastgoed wordt verkocht.

Dat blijkt uit de voorlopige verdeling van de boedel, waarover de ondernemingsraad zich nog moet uitspreken. Verder is vastgelegd dat KPN Arbo en KPN Autolease, die op de nominatie staan te worden verkocht, onder Post vallen totdat de verkoop rond is. Ook het beveiligingsbedrijf KPN Risicom valt onder de brievenbestellers. Op den duur is ook verkoop

KPN Finans en KPN Ventures, KPN Research en het opleidingscentrum Meerwold vallen onder het telefoonbedrijf. Het postbedrijf sluit contracten met deze onderdelen. Eerder werd bekend dat KPN Vision Networks, waaronder TV-kabelbedrijf Casema valt, wordt verkocht. KPN Pensioenfonds blijft voor beide onderdelen werken.

Reageer op dit artikel