nieuws

Twee zwaargewonden na onnodig ongeval

bouwbreed Premium

De trieste balans van een ongeval op een bouwplaats in Delfzijl afgelopen maandag: twee zwaargewonden en een lichtgewonde. Het betrof hier een volkomen onnodig ongeval.

De twee zwaargewonden waren in dienst van het bedrijf Kok Impregneer en Voegbedrijf BV. Ze verrichtten voegwerk in onderaanneming voor het Aannemingsbedrijf Kuipers en Dijk BV uit Delfzijl op een nieuwbouwproject aan de Jachtlaan.

Via een bouwlift wilden de drie mannen met steigermateriaal naar hun werkplek op zes meter hoog gaan. Deze bouwlift, waarop zeer duidelijk was aangegeven dat personenvervoer verboden was, begaf het volledig. Het gevolg was dat de lift naar beneden stortten.

Een 36-jarige Groninger en een 46-jarige Engelsman, die was ingehuurd van het bedrijf Page Scaffolding uit Middlesbrough, raakten hierbij ernstig gewond. De derde man kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf.

Het Delfzicht Ziekenhuis staat pal tegenover de bouwplaats op de Jachtlaan. Hierdoor konden de gewonden ter plaatse door een chirurgisch traumateam van dit ziekenhuis worden behandeld.

Beide zwaargewonden zijn overgebracht naar het AZG te Groningen. Volgens directeur Kok van het onderaannemingsbedrijf wordt voor het leven van de Engelsman gevreesd, als gevolg van zeer ernstig hersenletsel. De zwaargewonde uit Groningen liep een dwarslaesie op.

Reageer op dit artikel