nieuws

Slechtste verhuurders onheus en gewelddadig

bouwbreed Premium

Als nummer een op de zwarte lijst van Slechtste Verhuurders 1997 staat het Woningbedrijf Amsterdam, vestiging Noord. Twee andere verhuurders die de Nederlandse Woonbond op deze lijst heeft gezet zijn gevestigd in Rotterdam: Van der Vorm Vastgoed en Van Leeuwen Holding.

Alle drie onderscheiden zich negatief door ‘onheuse bejegening’ van de huurders. Van Leeuwen Holding maakt het erg bont en ontlokte aan een van de juryleden de aantekening: “Een verhuurder die schopt en slaat, is het einde van de beschaving.” Andere punten waarop de ‘slechtste verhuurders van 1997’ dikke onvoldoendes scoren, zijn het onderhoud aan de woningen en het overleg met de huurders. Bepaald niet kinderachtig zijn de drie in het verhogen van de huur.

De verkiezing van de slechtste en de beste verhuurders is een jaarlijkse uitlaatklep van huurders en huurdersorganisaties. Uit de door hen voorgedragen kandidaten heeft de jury een keuze gemaakt. Voor de zwarte lijst ontving de Woonbond 143 aanmeldingen.

Uit 33 voordrachten voor de titel ‘beste verhuurders van 1997’ koos de jury Woningstichting Beter Wonen uit Maastricht en Woningstichting Bleiswijk. Zij sieren de gouden lijst die de Woonbond aan de verhurend Nederland ten voorbeeld stelt. Beide voorbeeldige verhuurders – van wie Beter Wonen de meeste lof krijgt toegezwaaid – blinken uit in de wijze waarop samen met de huurders nieuwe concepten worden bedacht en uitgewerkt.

De jury bestond dit jaar uit Woonbonddirecteur Maria van Veen, de journalisten Felix Meurders en Cees Langerak, huurrechtadvocaat Leo van Die

Reageer op dit artikel