nieuws

Schouwen-Duiveland tegen smallere rijbaan Zeelandbrug

bouwbreed

De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland is unaniem tegen een wegversmalling van veertig centimeter op de Zeelandbrug. Volgens de raad gaat dat ten koste van de veiligheid en de economische ontwikkelingskansen voor de regio.

De versmalling moet omdat volgens de nieuwe verkeersveiligheidseisen andere vangrails nodig zijn die meer ruimte innemen. De provincie Zeeland had de keuze tussen het laten vervallen van het fietspad over de brug, of versmalling van de rijbanen. De keuze viel op het laatste.

De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland wil alles in het werk stellen om te voorkomen dat de huidige vervoersstromen beperkingen opgelegd krijgen.

De vervanging van de vangrail maakt deel uit van groot onderhoud, dat gecombineerd wordt met vervanging van het wegdek en aanpassingen ten behoeve van de veiligheid tijdens werken in en aan de brug. De totale klus kost f. 15,6 miljoen.

Van de Zeelandbrug maken gemiddeld 8500 auto’s per dag gebruik, in de zomer gaan er dagelijks 11.000 auto’s per dag over. Op het fietspad rijden dagelijks gemiddeld 100 mensen, ’s zomers loopt dat aantal op tot meer dan 1200 per dag.

Reageer op dit artikel