nieuws

Pompinstallatie rioolwater gemonteerd in pe-put

bouwbreed Premium

Duijvelaar Pompen uit Alphen aan den Rijn heeft zijn programma uitgebreid met de Fekapress vuil- en rioolwaterpompinstallatie, die compleet is gemonteerd in een pe-put. De installatie is in verschillende varianten verkrijgbaar. Daarnaast heeft het bedrijf zijn service-activiteiten uitgebreid met een All-in overeenkomst voor vuil- en rioolwaterpompen.

De Fekapress rioolwaterpompinstallatie is een compleet geprefabriceerde installatie die is ontwikkeld als gevolg van de grote vraag uit de markt naar een simpele, goedkope en snel te leveren rioolwaterpompinstallatie.

Uitgangspunt is met name geweest invulling te geven aan de meest voorkomende situaties, zoals de afvoer van woningen en kleine kantoorgebouwen. De nieuwe installatie is verkrijgbaar in een een- of tweepompsuitvoering, naar wens met 2″ en NW 65 appendages.

Een besturingskast kan naar wens in buiten- of binnenopstelling worden geleverd. Afhankelijk van het verkeersaanbod is de put leverbaar met een licht of een zwaar deksel.

De Fekapress installatie biedt een aantal voordelen. Zo is het door het lichte gewicht snel geplaatst, zonder gebruik te maken van een hijsinstallatie. Door het toegepaste pe-materiaal kan de installatie in een agressieve omgeving worden geplaatst.

De constructie van de schacht maakt het inkorten van de put mogelijk. De los leverbare inschuifschacht zorgt voor een probleemloze verlenging van de schacht tot een maximum van 570 mm. Het opdrijven van de put wordt voorkomen door de anti-opdrijfvlakken.

Activiteiten

Duijvelaar Pompen is ruim 40 jaar actief op het gebied van zowel drukverhogingsinstallaties als vuil- en rioolwaterpompsystemen. De activiteiten bestaan uit het adviseren, berekenen en ontwerpen van complete pompinstallaties, zoals vrijverval- en drukrioleringssystemen.

Naast het uitgebreide programma verticale pompen en drukverhogingsinstallaties levert het bedrijf een groot assortiment van diverse rioolwaterpompen, besturingssystemen en koppelingssystemen. De bijbehorende besturingssystemen worden in eigen beheer gebouwd en kunnen desgewenst uitgebreid worden met de laatste technische innovaties.

De reeds bestaande All-in service-overeenkomst op drukverhogingsinstallaties blijkt een groot succes. Om deze reden heeft men besloten om om ook de mogelijkheid te bieden een All-in overeenkomst af te sluiten voor vuil- rioolwaterinstallaties, ongeacht het fabrikaat. In deze overeenkomst zijn alle kosten voor reparatie en vervanging van onderdelen inbegrepen.

Reparaties aan pompen geschiedt op de eigen reparatie afdeling. De pomp wordt vervangen wanneer blijkt dat reparatie tegen reele kosten niet mogelijk is. Duijvelaar Pompen zorgt ervoor dat het bestaande koppelingsysteem gehandhaafd kan blijven. De totaalkosten worden beperkt door aanpassing van de nieuwe pomp op een bestaande koppeling.

Onderhoud

Voordelen van het systeem zijn onder andere dat de installaties een vast aantal onderhoudsbeurten per jaar ondergaat waarbij de totale onderhoudskosten vastliggen.

Niet alleen biedt dit de zekerheid van een bedrijfszekere installatie maar komt de gebruiker ook niet te staan voor onvoorziene uitgaven in verband met reparaties en/of vervangingen.

De nieuwe Fekapress van Duijvelaar Pompen is een simpele, goedkope en snel leverbare rioolwaterpompinstallatie.

Reageer op dit artikel