nieuws

Peperdure Galeria hangt eindelijk

bouwbreed Premium

Bouwonderneming Van Wijnen werkt hard aan realisatie van de Galeria op de Kop van Zuid in Rotterdam. Deze kostbare glazen overkapping ‘hangt’ boven het metrostation Wilhelminahof. Op de foto is links ook het belastingkantoor te zien.

De bouw van de glazen overkapping heeft al voor heel wat problemen gezorgd. In eerste instantie tekende het architectenbureau Zwarts en Jansma voor het ontwerp ervan , maar de relatie met opdrachtgever Bouwfonds/Burginvest liep vast door een opeenstapeling van problemen. Zo mislukte de aanbesteding omdat er geen aannemer was die het ingewikkelde werk voor die prijs kon maken. Uiteindelijk mocht architect Cees Dam een (eenvoudiger) ontwerp maken. Zwarts en Jansma kwamen niet met lege handen thuis. Zij hebben het metrostation ontworpen.

Van Wijnen is na deze klus niet klaar op de Kop van Zuid. In tegenstelling tot eerdere berichten bouwt niet Dura/J.P. van Eesteren de superrechtbank, maar Van Wijnen. Opdrachtgever Bouwfonds, en met name Bouwfonds-directeur Jan van Vlijmen, was namelijk niet te spreken over het feit dat de bouwcombinatie Dura/J.P. van Eesteren te laat klaar was met de bouw van de Wilhelminatoren. Deze toren, ook naar ontwerp van Cees Dam, staat schuin voor het belastingkantoor. De superrechtbank wordt gebouwd naast de reeds bestaande rechtbank en het belastingkantoor.

Reageer op dit artikel