nieuws

Opknapbeurt Emmen

bouwbreed Premium

In de jaren vijftig en zestig gold Emmen als een modelgemeente wat de nieuwbouw van uitbreidingswijken betrof. Nog steeds zingen architecten en stedenbouwers er de lof over. Maar de bewoners trekken weg naar koopwoningen op het platteland. Leegstand en verwaarlozing steken de kop op. Wat er zal gebeuren als er dadelijk op deze ontspannen markt tweeduizend Vinex-woningen bijkomen, laat zich raden. Om deze problemen voor te zijn, hebben enkele stedenbouwkundigen vingeroefeningen gedaan. Op basis van zowel sociaal als ruimtelijk onderzoek zijn plannen opgesteld om de na-oorlogse wijken weer aantrekkelijk te maken. Ook andere gemeenten die kampen met soortgelijke problemen kunnen zich spiegelen aan de aanpak van het project “Emmen revisited.”

S. Cusveller: “Emmen revisited”. Uitg. Thoth; f. 44,50; ISBN 90-6868-176-1.

Reageer op dit artikel