nieuws

OM wil Andre Baar weer vastzetten

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie overweegt om bij de rechtbank te Amsterdam in het geweer te komen tegen de vrijlating van onder andere Andre Baar. De bestuursvoorzitter van NBM-Amstelland werd afgelopen vrijdag tegen de zin in van de ‘staande magistratuur’ door de rechter-commissaris naar huis gestuurd. Baar moet zich wel beschikbaar houden voor verhoor. De bestuursvoorzitter werd in het kader van de beursfraude begin vorige week aangehouden.

Het parket in Amsterdam kan niets doen tegen de beslissing van de rechter-commissaris. “De vraag is of je in beroep kunt gaan tegen een schorsing van een gevangenhouding”, aldus persofficier mr. J. Steenbrink. “Er is nauwelijks jurisprudentie over. We bestuderen de mogelijkheden. We willen ons er niet bij neerleggen.”

Reageer op dit artikel