nieuws

Nieuwe start voor incourante markt

bouwbreed

De incourante markt ‘nieuwe stijl’ gaat vandaag eindelijk officieel van start. De stukken van elf bedrijven, afkomstig van de oude incourante markt, worden opgenomen in het girale effectenverkeer met betaling via De Nederlandsche Bank. De oude markt was op dit punt nogal fossiel, met levering van stukken via koeriers, wat de markt erg duur maakte.

De hoge kosten waren de reden dat de toenmalige handelaren AOT en Van der Moolen er op 1 juli mee stopten. De NIB, ABN Amro en Kempen kondigden aan in het gat te springen, maar dat duurde langer dan gedacht. Op aandringen van de bedrijven probeerde de NIB in oktober de markt overeind te houden. Dat werd geen succes: handel was er niet en er kwamen hoofdzakelijk bied- en laatkoersen tot stand. Diverse bedrijven van de oude incourante markt hebben intussen hun heil elders gezocht.

Vandaag komen er stukken van elf maatschappijen in de notering: Algemene Maatschappij voor Handel en Industrie, Bosch en Keuning, Houtgroep Eecen, Imeko, Iduna, Jakob Sprey, Visserij Maatschappij Kennemerland, Orthocenter, Prins, VIBA en Maatschappij Wilhelmina. De nieuwe markt staat ook voor andere bedrijven van de oude markt open, mits die een goede verhandelbaarheid hebben.

Reageer op dit artikel