nieuws

NAM gunt drie bedrijven grote renovatieklus

bouwbreed Premium

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft de renovatie van zes velden gegund aan Fluor Daniel, Fisher Rosemount en GTI/Ballast Nedam. Het project heeft de naam Brownfield Multi Discipline Construction (MDC) en heeft een omvang van “enkele tientallen miljoenen guldens”. Het drietal begint als eerste aan de uitbreiding en renovatie van het Rotterdamse olieveld aan de Waalhaven.

Net als eerder afgesloten overeenkomsten, zoals met Stork, is hier sprake van een prestatiecontract. “Er moet een besparing van meer dan 15 procent zijn te realiseren ten opzichte van traditioneel aanbesteden”, aldus P.L. Barnhoorn van GTI Holding. “De besparing moet binnen het vijfjarige raamcontract worden gerealiseerd. We denken dat dat gaat lukken. GTI heeft net samen met Fluor Daniel een opdracht bij DSM in Geleen gedaan. Daar is ook een dergelijke besparing bereikt. We werken met onze twee partners en de NAM samen op basis van gelijkwaardigheid. Het strijdmodel heeft bij dit contract plaats gemaakt voor het harmoniemodel.”

Reageer op dit artikel