nieuws

Morteltransport kan twee maal zo snel

bouwbreed

Het transport van betonmortel in de prefab fabriek kan twee maal zo snel. Dat stelt Skako te Faaborg, Denemarken, bij de introductie van de Skako Conflex transportkubel. De snelheid van dit transportmiddel bedraagt maximaal 4,5 meter per seconde. Bovendien kan de kubel klimmen en dalen over een helling van maximaal 20 graden. Dat kan het ontwerpen van een prefab fabriek aanzienlijk vereenvoudigen.

De Skako Conflex kubel rijdt op rubber wielen. Daardoor maakt hij in verhouding tot andere transportmiddelen weinig geluid. De kubelwagen is er in drie afmetingen. Voor het lossen van de mortel heeft Skako verschillende mogelijkheden: een draaiende trommel, kleppen in de breedte, of kleppen in de lengte van de wagen.

Het besturingssysteem van de Skako Conflex kan 5 kubels, 30 flexibele stortplaatsen en 8 mengstations aan. Zonodig kan de kubelbaan, die bestaat uit twee staalprofielen, worden voorzien van wissels. De baan bestaat uit modulaire elementen, zodat een wijziging of uitbreiding van de installatie geen problemen oplevert.

De Skako Conflex transportkubel met loskleppen in de breedte van de wagen.

Reageer op dit artikel