nieuws

Maasbracht in beroep tegen grondverlies

bouwbreed Premium

Maasbracht raakt 167 hectare van haar grondgebied kwijt aan Echt maar legt zich daar vooralsnog niet bij neer. Het gebied wordt bestemd voor een regionaal bedrijventerrein. Maasbracht kan in het uitbreidingsplan Bosserhofsveld nu nog maar honderd van de geplande driehonderd woningen bouwen. Of er mogelijk toch plaats is voor meer woningen, is afhankelijk van de definitieve grootte van het bedrijventerrein en de uiteindelijke milieucirkel.

Maasbracht is niet tegen de aanleg van dit bedrijventerrein, maar wenst eerst de uitkomsten af te wachten van de herziening van het streekplan, de mer (milieu effect rapportage) en de Marktverkenningen. De gemeente gaat daarom in beroep bij de bestuursrechter in Maastricht en vraagt ook een voorlopige voorziening aan.

Reageer op dit artikel