nieuws

Interbuild 97 levendige internationale vakbeurs

bouwbreed

Interbuild 97, gehouden in het National Exhibition Centre te Birmingham, was een bouwbeurs met veel innovatieve ideeen en producten. Daaronder waren kleine verbeteringen van bestaande producten, maar ook grote visies op de toekomst.

Interbuild kwam dit jaar precies op tijd. De inkopers en werkvoorbereiders waren in een opgewonden stemming naar de beurs gekomen. Volgens de organisatoren van Interbuild is de Britse recessie voorbij. “De bouw is ‘booming’, er komen honderden grote projecten aan.”

Niet alleen voor de Britten, maar ook voor de deelnemers uit het buitenland was Interbuild een interessante beurs. Speciale missies kwamen uit Ierland, Zweden, Denemarken, Saudi Arabie, Jordanie en Polen. Voor de Japanse bezoekers was er een apart ‘business centre’ gecreeerd en voor de Nederlanders een ‘Dutch room’. Er waren honderd seminars met meer dan 150 sprekers. Het was bij elkaar het meest uitgebreide seminarprogramma dat ooit tijdens Interbuild heeft plaatsgevonden.

Een van de innovaties was bijvoorbeeld een futuristisch gebouw met een constructie van strobalen. Verder konden de bezoekers de ontwikkeling volgen van met natuurlijke vezels gewapend hout en met opzet gecarbonateerd beton, dat tweemaal zo sterk is als gewoon beton.

Tegelijk met Interbuild werden in het NEC twee kleinere bouwbeurzen gehouden, de World of Concrete Europe (WOCE) en Skillbuild, een beurs voor jonge vakmensen. Mede daardoor maakte Interbuild een levendige indruk. Dat leverde een groot contrast op met het sombere Birmingham, dat niet bepaald een aantrekkelijke omgeving is voor een internationale bouwvakbeurs. Maar misschien gaat het inderdaad goed met de Britse bouw, breekt de zon door in Birmingham en wordt Interbuild in 1999 een nog groter succes.

Reageer op dit artikel