nieuws

GroenFront in actie tegen Afrikahaven

bouwbreed Premium

Op het bouwterrein van de Afrikahaven bij Amsterdam heeft de politie acht actievoerders aangehouden. Ze belemmerden de werkzaamheden. Volgens de politie is een en ander rustig verlopen. GroenFront heeft nieuwe acties aangekondigd.

Eerder maandagochtend maakten de demonstranten van GroenFront een fort van bouwmateriaal, zoals hekken. Beveiligingsmensen, ingehuurd door de aannemer, hebben dat weer afgebroken. Ongeveer vijftien actievoerders betraden daarop het bouwterrein en lieten, volgens de politie, banden van materiaalwagens leeglopen. Daarna gingen ze van het terrein af, maar bleven de boel belemmeren, aldus de politie. Daarop zijn acht mensen aangehouden.

Zo’n 25 GroenFronters bewaken nu hun oorspronkelijke protestfort, dat er al enige tijd staat. GroenFront probeert al vanaf de zomer te voorkomen dat graafmachines kunnen doorgaan met de aanleg van de Afrikahaven. Vorige week woensdag hervatte het Havenbedrijf van Amsterdam het graafwerk.

Amsterdam vindt een snelle aanleg van de Afrikahaven noodzakelijk voor de economie en de werkgelegenheid. GroenFront stelt daarentegen onder meer dat de gemeente een uniek natuurgebied aantast.

Reageer op dit artikel