nieuws

Gratis zoeken in databank wegenbouw

bouwbreed Premium

De databank van de IRRD (International Road Research Documentation) kan kosteloos worden geraadpleegd. Dat meldt drs. F. ten Brink van CROW, het kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur. Dit in tegenstelling tot een bericht in Cobouw van maandag 22 december. Daarin stond foutief vermeld dat het noodzakelijk is abonnee van de IRRD te worden via het Centrum voor Vakinformatie te Karlsruhe in Duitsland.

In Nederland biedt het CROW te Ede (tel. 0318 620410) gratis toegang tot de databank. Wie zelf een abonnement wil hebben kan terecht bij Cobidoc BV te Amsterdam (tel. 020 6880333).

De databank van de IRRD wordt gevoed door een internationaal netwerk van kennisinstituten. In Nederland zijn dat de CROW en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Momenteel bevat de databank circa 325.000 verwijzingen naar publicaties en onderzoeksprojecten, alsmede samenvattingen in het Engels, Frans of Duits.

Reageer op dit artikel