nieuws

Erasmusbrug

bouwbreed Premium

De ontwerpers van de Erasmusbrug in Rotterdam hebben stormachtige tijden achter de rug. Een artikel in het Polytechnisch Tijdschrift van december 1997, gaat in op de corrosiebestendigheid van de tuien. Het conserveringssyteem van de tuien bestaat uit continu thermisch verzinken van de draden.

Zeven draden vormen een streng. Een tui bestaat uit meer strengen, die worden omhuld door een HDPE mantelbuis. De holle ruimte binnen de mantelbuis wordt gevuld met was. Dit conserveringssysteem is al langdurig, wereldwijd met succes toegepast. Toch kleven er bezwaren aan. Zo geeft bijvoorbeeld continu thermisch verzinken maar een minimale zink-ijzer laag op de draden. Daardoor is de corrosiebestendigheid minder dan van normaal thermisch verzinkt staal.

Polytechnisch Tijdschrift, Ten Hagen Stam Uitgevers, Den Haag, telefoon 070-3045700

Reageer op dit artikel