nieuws

Duitse Bilfinger + Berger ziet winst fors dalen

bouwbreed

Het Duitse bouwconcern Bilfinger + Berger sluit het jaar aanzienlijk minder gunstig af dan verwacht. De aankondiging slechts een beperkt dividend uit te keren, voerde op de beurs in Frankfurt voor een aandeel B+B tot een prijsval van 13 procent. Van de aangekondigde winst van 92 miljoen DM voor dit jaar, zalwaarschijnlijk slechts de helft overblijven.

Bilfinger + Berger heeft forse klappen gekregen bij de bouw van een hoogstraat in Bangkok en de aanleg van een rondweg bij Melbourne. Voor beide projecten is op het boekjaar 1997 een verliespost van 100 miljoen DM gereserveerd.

Bovendien blijven in de sector milieutechniek de dochterbedrijven Passavant, Roediger en GWK in de rode cijfers steken.

Voor 1997 rekent Bilfinger + Berger op een omzetstijging van 4 procent naar 9,6 miljard DM. De binnenlandse omzet daalt met 5 procent naar 4,6 miljard DM.

De activiteiten in het buitenland daarentegen namen met 14 procent toe tot 5 miljard DM. In de eerste tien maanden van het jaar had het concern een omzetstijging van 9 procent tot 8,2 miljard DM. Gelijktijdig daalde de orderportefeuille met 13 procent tot 7,2 miljard DM. Vanwege de moeilijke situatie op de Duitse markt schrapt Bilfinger + Berger dit jaar opnieuw twaalfhonderd arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel