nieuws

Duitse aannemer bestelt 34 machines in een keer

bouwbreed

De Duitse gww-aannemer Bogl uit Neumarkt/Oberpfalz heeft de grootste leveringsopdracht van dit jaar gegeven aan Liebherr. De order omhelst in totaal 15 mobiele hydraulische graafmachines, 12 rupsgraafmachines, 6 bulldozers en een rupslader.

Het merendeel van de machines is inmiddels op een aantal verschillende bouwprojecten ingezet, waaronder een wegenbouwproject langs de autobaan A9.

De nieuwste bulldozer PR 752 Litronic, die tot de levering behoort, is met een motorvermogen van 243 kW (330 pk) de grootste hydrostatisch aangedreven rupsdozer van Liebherr-Werk Telfs GmbH. Beide loopwerken van deze machine worden onafhankelijk van elkaar aangedreven. De traploos regelbare rijsnelheid en het nieuwe elastisch gelagerde rupsrijwerk zorgen voor een optimale omzetting van het motorvermogen in trekkracht. Een elektronische grenslastregeling controleert de rijaandrijving en beschermt alle aandrijvingscomponenten tegen overbelasting. Met een eigen massa van 39 ton en uitgerust met een parallellogram ripperinstallatie is de machine geschikt voor het zwaarste grondverzet en ripperwerk.

Reageer op dit artikel