nieuws

‘De onbeschaamde’ glorieert weer in Dordrecht

bouwbreed Premium

Al 350 jaar staat dit mollige jongetje in top in de Dordtse Wijnstraat. Sinds hij met een oranje sjerp werd gekuist om de jonge prinses Wilhelmina niet in verlegenheid te brengen, toen zij de stad in 1897 bezocht, staat het huis waarover hij glorieert bekend als ‘De Onbeschaamde’.

Dit bezit van vereniging Hendrick de Keyser is onlangs ingrijpend gerestaureerd. Naar ontwerp van de Dordtse architecten Lugten Malschaert zijn zowel de gevel als de interieurs (uit achttiende, negentiende en twintigste eeuw) voor f. 3 miljoen onder handen genomen door aannemer Koninklijke Woudenberg uit Ameide. Eind deze week, honderd jaar na Wilhemina’s bezoek, wordt het pand weer in gebruik genomen, deels als kantoor, deels als woonhuis. Na het wegnemen van een sjerp zal het onbeschaamde jongetje weer glorieren over de historische binnenstad.

Reageer op dit artikel