nieuws

Consortium drukt prijs luchthaven Berlijn

bouwbreed Premium

De nieuwe Berlijnse luchthaven kan gebouwd worden voor aanzienlijk minder geld dan het richtbedrag van 8 miljard DM. Het Amerikaanse bouwconsortium Bechtel denkt maar 4 tot 6 miljard DM nodig te hebben door het prestigeproject op te delen in diverse modules.

Volgens directielid Erich Coenen van de Commerzbank, een partner van het consortium met Bechtel, schept deze methode de mogelijkheid de financiele risico’s te beperken en de luchthaven later op maat verder uit te breiden. Bovendien ziet de Commerzbank goede mogelijkheden om de gronden van de te sluiten stadsluchthavens Tegel en Tempelhof in de financiering van het nieuwe vliegveld te betrekken.

Behalve de groep van Bechtel azen nog zes andere consortiums op de bouw van luchthaven Berlin Brandenburg International. Het vliegveld wordt volgens de planning in 2007 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel