nieuws

BMWT-keur fors gegroeid

bouwbreed

De veiligheidskeuring ‘BMWT-Keur’ maakt dit jaar een sterke groei door. Vorige week werd de 40.000ste BMWT-Keursticker geplakt. Deze gebeurtenis vond plaats na het keuren van een Demag bovenloopkraan van het bedrijf Thyssen Edelstaal te Vianen. De feitelijke keuring voerde A. Rochel uit, die als BMWT-Keurmeester is verbonden aan het bedrijf Van den Berg Transporttechniek.

Deze mijlpaal markeert een duidelijke groei. De BMWT (branche-organisatie van fabrikanten en importeurs van bouwmachines) vertrouwt erop dat in het komende jaar de 50.000 keuringen ruimschoots worden gehaald.

Het BMWT-Keur is een periodieke veiligheidskeuring voor de gebruiksfase. De keuring wordt uitgevoerd onder directe verantwoordelijkheid van fabrikanten en importeurs.

Met het keurmerk is de gebruiker van een machine ervan verzekerd dat hij voldoet aan alle wettelijke eisen, ook en in het bijzonder aan die van Productaansprakelijkheid en de Arbozorgplicht.

Reageer op dit artikel