nieuws

Bloemen voor Baar

bouwbreed Premium

Bossen bloemen, faxen, brieven en andersoortige steunbetuigingen stroomden gisteren binnen bij NBM-Amstelland en bij Andre Baar thuis in Brasschaat. Op deze wijze staken relaties, vrienden en opdrachtgevers hem een hart onder de riem. De voorzitter van de raad van bestuur van NBM-Amstelland werd vrijdagavond na drie dagen verhoor door het Openbaar Ministerie (OM) op vrije voeten gesteld.

Baar werd vorige dinsdag gearresteerd in verband met verdenking van valsheid in geschriften en het witwassen van zwart geld. Zijn naam werd in verband gebracht met de beursfraude en de zestig nummerrekeningen in Zwitserland. De rechter-commissaris zag vrijdagavond echter geen reden tot een verlenging van tien dagen van de hechtenis. Het OM had daar nadrukkelijk om gevraagd. Baar moet zich wel beschikbaar houden.

Naar aanleiding van de affaire kwamen het afgelopen weekeinde de commissarissen van NBM-Amstelland bij elkaar. Na Baar grondig aan de tand te hebben gevoeld, vonden de commissarissen het geen bezwaar dat hij maandag zijn voorzitterschap weer op zich nam. Mr Ruud Verbunt, de advocaat van Baar, was bij dit overleg aanwezig. De Centrale Ondernemingsraad kwam gisteren naar aanleiding van de vrijlating bijeen. De raad sprak het volste vertrouwen in Baar uit.

Reageer op dit artikel