nieuws

Vraagtekens bij verplicht energieonderzoek

bouwbreed Premium

Ook al werkt een bedrijf aantoonbaar op een energiezuinige manier, dan nog schrijft het gemeentebestuur van Utrecht bij de afgifte van een nieuwe milieuvergunning een energiebesparingsonderzoek voor. “Er kan altijd meer bezuinigd worden”, verduidelijkt een gemeentewoordvoerder maandag tijdens een hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag. De BV Aannemersbedrijf B. van Hees en Zonen uit Utrecht pikt deze houding niet en heeft de kwestie daarom aangekaart bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag.

Aannemer Van Hees bestaat reeds 30 jaar en is aan de Heycopstraat in Utrecht gevestigd. Het bedrijf omvat onder meer een loods, een kantoor, een magazijn, een kade voor het laden en lossen van materiaal uit schepen en een grindsorteerder. Dit alles zou jaarlijks niet meer dan 5000 Kwh aan elektriciteit gebruiken en 11.000 kubieke meter gas. Dat zou binnen de branche volstrekt acceptabel zijn. Van Hees wil zich daarom concentreren op andere zaken.

Toch blijft de gemeente bij het verplichte energieonderzoek. Nu bij Van Hees zou het voorschrift schrappen,betekenen dat er een streep wordt gehaald door het beleid van de gemeente Utrecht om het in alle nieuwe milieuvergunning op te nemen.

Binnen een termijn van zes weken hopen de rechters van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te laten weten wat zij van deze affaire vinden.

Reageer op dit artikel