nieuws

Stukje A50 na acht jaar open

bouwbreed Premium

Het meest geruchtmakende stukje autoweg van Brabant is gistermiddag opengesteld voor het verkeer. Het is de twee kilometer lange tweede fase van de oostelijke omleiding Nistelrode, onderdeel van de A50 (Eindhoven-Nijmegen). De aanleg heeft ruim acht jaar geduurd.

Het werk werd vanwege milieuprotesten in juli 1989 op last van de rechter stilgelegd. Terwijl het op amper 500 meter na al gereed was. De nog te overbruggen afstand naar de aansluiting Oss-Oost op de A50/A59 werd voor jaren uitgesteld. Ruim anderhalve kilometer asfalt liep dood in het bos. Uiteindelijk is de tweebaansweg dan toch afgerond. Tegen een aanmerkelijk hogere prijs. Waren de kosten aanvankelijk geraamd op enkele miljoenen, het werd tenslotte een veelvoud van dat bedrag.

Reageer op dit artikel