nieuws

Rechter laat deskundige kijken naar recreatieproject in Limburg

bouwbreed Premium

Rechter van de Raad van State D. Dolman heeft besloten eerst een deskundige naar het Limburgse Heel te sturen alvorens hij besluit of hij het nieuwe bestemmingsplan ‘Boschemolenplas’ van de gemeente Heel schorst.

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), afdeling Heel, en twee agrariers uit de streek hebben daarom gevraagd. Op grond van het bestemmingsplan kan er bij de Boschemolenplas (ontstaan door grindwinning) een recreatiepark met 400 vakantiewoningen ontstaan.

De LLTB en de agrariers verwachten dat deze plannen de grondwaterstand in de buurt negatief zullen beinvloeden en verder verwachten ze er ook weinig goeds van.

Daarom hebben ze schorsing van het bestemmingsplan geeist.

De rechter heeft de deskundige opdracht gegeven binnen twee maanden te rapporteren. Vervolgens krijgen partijen de mogelijkheid op het rapport te reageren. Pas daarna is een uitspraak van de rechter te verwachten.

Het project is een initiatief van Aqua Terra uit Roermond. Er wordt f. 100 miljoen in geinvesteerd.

Reageer op dit artikel