nieuws

Programma rekent energiebesparing door

bouwbreed Premium

G3 Advies BV uit ‘s-Hertogenbosch heeft een computerprogramma en database ontwikkeld voor het doorrekenen en vergelijken van energiebesparende maatregelen in de ontwerpfase. De EPN Toolbox genereert op woningniveau een maatregelenoverzicht op basis van marktprijzen met bijbehorende energieprestatiecoefficient.

Bij de opzet is gebruik gemaakt van algemeen gehanteerde referentiewoningen. In de database zijn inmiddels enkele tientallen specifieke woningontwerpen opgenomen. Daaraan kan ieder gewenst ontwerp worden toegevoegd. Aanvullende details kunnen in de berekeningen worden meegenomen.

Nieuwe elementen voegt G3 Advies aan het programma toe als de marktontwikkelingen daartoe aanleiding geven. De combiboiler, de geisoleerde voordeur en vergrote zonnecollectoren zijn reeds opgenomen.

Reageer op dit artikel