nieuws

Overdrachtsbelasting vastgoedfondsen voorlopig van de baan

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Vermeend (Financien) laat het heffen van overdrachtsbelasting op aandelen vastgoedfondsen voorlopig vallen. Belastingadviseurs vrezen dat deze belasting de dood in de pot voor de vastgoedfondsen zou betekenen.

Oorspronkelijk had de bewindsman, in een wetsontwerp over enige technische wijzigingen, opgenomen dat bij een belang van 5% of meer, overdrachtsbelasting betaald moet worden bij het verhandelen van de aandelen. In antwoord op Kamervragen schrijft Vermeend dat hij nog eens heeft gekeken naar het wetsvoorstel en het er mee eens is dat in de praktijk ongewenste situaties zich kunnen voordoen.

Zijn bedoeling om verkrijging van onroerend goed door middel van vennootschappen onder de overdrachtsbelasting te laten vallen, blijft overigens recht overeind. Daarvoor gaat hij nu een nieuw wetsvoorstel maken. Hij wil dat nog voor de komende zomer af hebben.

Reageer op dit artikel