nieuws

Onstuimig en nat

bouwbreed Premium

Er is deze week bijzonder veel regen gevallen in het zuidwesten van Europa. In het Spaanse binnenland was het zelfs noodweer. In Caceres, Estremadura, werd maar liefst 129 mm etmaalregen afgetapt. Volop sneeuw viel er in de bergen ten noordwesten van Madrid. In iets afgezwakter vorm heeft de boosdoener, een depressie van 980 hPa, de afgelopen nacht onze omgeving bereikt. Dit weekeinde is het bij ons periodiek onstuimig en nat doordat van de oceaan actieve randstoringen naar het Noordzeegebied opstomen. De temperaturen blijven met 12 gr. C iets boven normaal.

Regio Noord: Eerst regen, later opklarend. Temperaturen maximaal 11 gr. C. Vrij krachtige, in het Waddengebied aanvankelijk een harde of stormachtige zuidwester. Later iets afnemend.

Regio Oost: Tijdens de ochtend bewolkt en regenachtig. Daarna ook een enkele opklaring. Hoogste temperaturen omstreeks 12 gr. C. Matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Regio Zuid: De dag begint met bewolking en regen. Later klaart het op. De temperaturen lopen op naar 12-13 gr. C en er waait een matige, in Zeeland enige tijd krachtige zuidwestenwind.

Regio West: Eerst regen, later ook opklaringen. Hoogste temperaturen omstreeks 12 gr. C en een matige tot vrij krachtige, langs de kust aanvankelijk harde of stormachtige zuidwestenwind. ’s Middags neemt de wind af.

Vrijdag zon onder: 17.00 uur

Reageer op dit artikel