nieuws

Nyloplast op bord Effectenbeurs

bouwbreed Premium

Nyloplast uit ‘s-Gravendeel, producent van kunststof hulpstukken voor vooral rioleringen, is dinsdag geintroduceerd op de Amsterdamse beurs voor f. 42,50.

Het bedrijf is geen echte onbekende op het Damrak. Het werd tot 1 juli verhandeld op de op die dag ter ziele gegane Incourante Markt. Daar lag de koers in juni rond de f. 39.

De Nyloplast van nu is niet meer helemaal dezelfde als die van de incourante markt. Kort geleden nam het bedrijf De Naamplaat over die eveneens incourant was genoteerd. Dit bedrijf uit Hardenberg maakt naamplaten, bewegwijzering en membraanschakelaars. De nieuwe groep denkt dit jaar op een omzet van f. 60 miljoen een nettowinst te boeken van f. 4 miljoen.

Nyloplast wilde al veel langer naar de officiele beurs, maar stelde dit uit omdat de resultaten de afgelopen jaren onder druk stonden. Na corrigerende maatregelen en de overneming van De Naamplaat achtte de directie de tijd rijp voor de beursgang.

Reageer op dit artikel