nieuws

Nominaties voor milieuprijs industrie

bouwbreed Premium

Toeleverende bedrijven voor de bouw zijn goed vertegenwoordigd bij de producten en technieken die in aanmerking komen voor de Milieuprijzen voor de Industrie. Onder de dertien nominaties bevinden zich Philips Lighting, Wavin, Meuleberg en Shell Solar Energy.

De Milieuprijzen voor de Industrie zijn ingesteld in 1987, het Europese Jaar voor het Milieu. De winnaars van 1997 maakt minister De Boer van VROM op 26 november bekend. Zij dingen mee naar de European Better Environment Awards for Industry, die in juni 1998 in Leeuwarden worden uitgereikt.

Philips Lighting dankt zijn nominatie aan een nieuwe generatie tl-buis, de Alto-fluorescentielamp. Wavin zond zijn kunststof rioolsysteem van gerecycled materiaal in. Meuleberg zag zich in de categorie Hergebruik en toepassing genomineerd voor de inname en verwerking van bouw- en sloopafval tot betonmortel.

Reageer op dit artikel