nieuws

Nieuw afwerksysteem voor oprit en terras

bouwbreed Premium

Deze week zijn de opritten en terrassen van een particulier woonhuis in Nieuweschans verfraaid met een nieuw afwerksysteem van spuitbeton. Het heet ‘Spray Print’ en de licentiehouder voor Nederland is The Trading Company te Hoogezand. Het werk in Nieuweschans is de eerste toepassing in Nederland.

Het systeem is eenvoudig. Op het bestaande beton- of asfaltoppervlak wordt een basislaag aangebracht. Daarop komen sjablonen te liggen, in de vorm van een steenverband, een bedrijfslogo of een andere figuur. Over de sjablonen heen wordt een 2 millimeter dikke laag spuitbeton aangebracht. De sjablonen worden daarna verwijderd, zodat de patronen of figuren zichtbaar worden in de kleur van de basislaag.

‘Spray Print’ wordt gemaakt met een gemodificeerd cementgebonden mortel. Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk. De druksterkte na de verharding is ongeveer 40 N/mm2. Op een ondergrond van asfalt wordt een meer flexibele mortel gebruikt dan op een ondergrond van beton. De kosten van een afwerking met Spray Print zijn ongeveer f. 40 per vierkante meter, inclusief BTW.

Reageer op dit artikel