nieuws

Natuurlijke kleurstof behoudt uitstraling

bouwbreed Premium

Van den Bosch Beton BV te Vriezenveen heeft in eigen laboratorium een aantal kleurstoffen ontwikkeld, die niet verbleken onder invloed van zon, regen en verkeer. Het zijn kleurstoffen die worden gewonnen uit natuursteen. Van den Bosch verwerkt ze in een nieuwe serie bestratingsproducten, die onder de naam Duracolor op de markt worden gebracht. De Duracolor betonstraatstenen zijn goedkoper dan gebakken stenen, maar ze zijn niet minder kleurvast.

De Duracolor stenen hebben een deklaag, waarin split, zand en stof van natuursteen is verwerkt. Daardoor ontstaat een blijvende warme uitstraling. Er zijn vier kleuren, namelijk Terracotta (rood), Lava-negro (zwart), Ferro-nova (bruin) en Alta Jura (geel). De Duracolor bestratingsproducten zijn ook leverbaar met hergebruikt puin als toeslagmateriaal. De eigenschappen van deze stenen zijn gelijk aan die van gewoon grind- of harde kalkzandsteenbeton.

Reageer op dit artikel