nieuws

Mat met waakhond houdt dieven op veilige afstand

bouwbreed Premium

Glasvezelkabel werd al als sensor in hekwerk toegepast, maar nu brengt Lightspeed Security Systems ook matten op de markt, waarin het alarmeringssysteem is verwerkt. Door deze matten met ingebouwde waakhond op strategische plekken neer te leggen, al dan niet onzichtbaar in de grond verstopt, kunnen dieven de locatie niet onopgemerkt betreden. Als iemand er op gaat staan of zelfs maar aanraakt, verandert de lichtintensiteit in de glasvezelkabelstructuur in de matten en ontstaat er een signaal dat zo nodig draadloos wordt doorgegeven aan een meldkamer. Eventueel kunnen met het waarschuwingssignaal ook schijnwerpers, camera’s of sirenes worden aangestuurd.

Het in Egmond aan Zee gevestigde bedrijf levert de matten in lengtes tot maximaal tien meter en met breedte van twee meter. “De matten kunnen tot onbeperkte lengte aan elkaar worden gekoppeld en werken op 12 en 24 volt AC en DC (wisselstroom en gelijkstroom)”, bericht Lightspeed. Over de toepassingsmogelijkheden: “De matten kunnen ook onder de tegels van een terras of balkon worden gelegd, of onder gras, grint of zand, maar ook op daken.” De matten zijn gemaakt van vinyl, waterdicht en ongevoelig voor blikseminslag.

Reageer op dit artikel