nieuws

Magazijnstelling draagt dak en wand

bouwbreed Premium

Een uit de kluiten gewassen magazijnstelling vormt de dragende constructie voor een reusachtig koelhuis dat Travhydro Nederland BV in Tilburg bouwt voor het bedrijf Christian Salvesen. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 138 x 58 meter en gaat dienst doen voor opslag van Unilever diepvriesproducten.

De stellingconstructie wordt opgetrokken uit stalen profielen en samengestelde elementen en moet ruimte bieden aan 35.000 pallets. Een plaatstalen dak en eveneens stalen sandwich gevelbekleding dienen als isolerend jasje voor deze 30 meter hoge ‘koelkast’.

Voor het conserveren van de bederfelijke waren is een binnentemperatuur nodig van -24 gr. C.

Als brandpreventie voor dit gebouw is gekozen voor een luchtbehandelingssysteem dat het zuurstofgehalte verlaagt tot 17%. (Buitenlucht ongeveer 21%)

Reageer op dit artikel