nieuws

Klinkerweg machinaal uitgerold

bouwbreed

De secundaire rijbaan en de parkeerhavens aan de Haagse Troelstrakade krijgen een machinale opknapbeurt. Niet een voor een, maar 144 klinkers gaan hier tegelijk het zandbed in. Om het publiek te tonen dat het mechaniseringsproces ook aan de straatmakerij niet voorbij gaat hield de gemeente op deze locatie gisteren een open dag. Gedemonstreerd werd met de keperstraatmachine van Koninklijke Wegenbouw Stevin, een op afstand bediende rupsmachine, waarmee in een keer 3,2 m2 klinkerverharding is aan te brengen. De arbeidsvriendelijke betratingsmachine legt de klinkers in keper- en elleboogverband en maakt zo 500 m2 per dag. Het was voor de eerste maal dat de afdeling Straten van de dienst Stadsbeheer de keperstraatmachine van KWS voor een bestratingsproject liet aanvoeren.

Foto: Peter van Mulken

Reageer op dit artikel