nieuws

J.G Nelis vindt rust in armen Bam Groep

bouwbreed Premium

Aan het geleur met J.G. Nelis is een eind gekomen. Koninklijke Bam Groep neemt de gereorganiseerde Haarlemse aannemer over. Bam versterkt met deze aankoop de infra- , bouw- en ontwikkelactiviteiten. De omzet van J.G. Nelis is circa f. 175 miljoen. De groep infrastructuur is goed voor f. 80 miljoen.

“Wat wij hebben overgenomen is een opgeschoonde onderneming. Het bedrijf komt na negatieve resultaten (verlies f. 5,5 miljoen over 1996/red.) dit jaar in de zwarte cijfers. De orderportefeuille ziet er goed uit dus ook 1998 zal winst tonen”, aldus de financieel directeur van de Koninklijke Bam Groep, J. Ruis. “Er is lang nagedacht over deze aankoop. De reden is dat Nelis regionaal sterk is in Noord-Holland, Amsterdam en de rand van de polders. Tussen de Bam- en de Nelis-activiteiten is nauwelijks sprake van overlap.”

Sinds begin dit jaar hebben de gebroeders J.G. en J.P. Nelis het managementbureau ORAP binnengehaald. De opdracht was het Haarlemse bedrijf te reorganiseren en te verkopen. Een maand geleden werden de wegenbouwactiviteiten in het noorden van Nederland al verkocht aan Oosterhof Holman. De inkomsten zijn ingezet voor de financiele gezondmaking van J.G. Nelis.

Buiten de verkoop met Bam blijft het onroerend goed van Nelis. De materiaaldiensten van Nelis gaan wel over. De gebroeders worden betaald in nieuw uit te geven aandelen en cash. Gezien de historie is er wel een zekering aangebracht in de vorm van balansgaranties.

Vorige maand kondigde Bam al de overneming aan van wegenbouwer Verlaat in Hardinxveld-Giessendam. Deze heeft een omzet van f. 130 miljoen en 350 mensen in dienst. Onder meer vanwege deze aankoop en de verwerving van de overige 50 procent van Cremers Installatietechnieken in Roermond eind dit jaar, wil Bam dit jaar nog een in gewone aandelen omwisselbare achtergestelde obligatielening van f. 70 miljoen uitgeven. De lening krijgt een looptijd van vijf a zeven jaar. Voor de uitgifte is nog een statutenwijziging nodig.

Reageer op dit artikel