nieuws

Installateur bekroond voor duurzaam idee

bouwbreed Premium

Stimuleer installateurs om ten minste tien duurzame-energieprojecten per jaar te realiseren. Wie dat haalt krijgt een kwaliteitslabel. Dit idee van Henk Leebeek van Rensa BV uit Didam was goed voor de DE-Idee-prijs. Energiebedrijf Nuon bedacht de prijs om creatieve en effectieve ideeen te belonen die een duurzame toekomst dichterbij brengen. De bijbehorende wisselsculptuur ontving Leebeek tijdens de duurzame-energieconferentie in Ede.

De tweede prijs was voor Gertjan de Wit die een drijvend gebouw bedacht dat gemakkelijk naar de zon kan worden gedraaid. Resultaat: een optimaal gebruik van zonne-energie.

Gosse Boxhoorn van Shell Solar Energy stelde voor alle nieuwbouwwoningen uit te rusten met vier zonnepanelen. Hij kreeg de derde prijs.

Reageer op dit artikel