nieuws

Hoogspanning verrast bouwers NS-station Heerlen

bouwbreed Premium

De bouw van het nieuwe politiebureau nabij het NS Station in Heerlen ligt al twee maanden stil. Oorzaak is een spankabel voor de balkenconstructie waaraan de stroomkabels bevestigd zijn. Op de constructie staat 10.000 volt spanning. “Daar is bij het opstellen van het bestek geen gewag van gemaakt en had ook niemand voorzien”, aldus woordvoerder Jean Jaminon van de staf van het districtsbureau van de Heerlens politie.

De heimachine kan hierdoor niet worden opgesteld binnen de normen die de Spoorwegwet stelt. Volgens Jaminon gaat het om een verschil van 16 cm. Hij deelt mee dat er gesprekken gaande zijn met NS om tot een oplossing te komen. Volgens de NS is het echter niet mogelijk om ‘zomaar even’ de bovenleiding en de tui spanningsvrij te maken.

Wie voor de kosten moet opdraaien weet Jaminon niet. De nieuwbouw is ontworpen door het architectenbureau Hoen uit Maastricht en Aretz uit Heerlen. Het werk is in uitvoering bij M en M Bouw Sittard.

Reageer op dit artikel