nieuws

Haagse ‘Hoftoren’ moet De Centrale doen vergeten

bouwbreed Premium

Al jaren gaapt een gat naast het ministerie van VROM in Den Haag. Er had ‘De Centrale’ moeten komen, twee kantoortorens van meer dan honderd en zeventig meter hoog, vernoemd naar het verzekeringsgebouw dat er stond. Maar er bleek geen gebruiker voor te vinden. ING Vastgoed waagt nu een tweede poging met een nieuw ontwerp onder een nieuwe naam ‘Hoftoren’.

Gisteren tekenden ontwikkelaar en gemeente de grondovereenkomst. Volgens de ontwikkelaar is er nu wel behoefte aan hoogwaardige kantoorruimte en is de omgeving binnenkort sterk verbeterd met onder andere de Koningstunnel. Het ontwerp is wederom van het Engelse architectenbureau Kohn Pedersen Fox en omvat wederom 55.000 vierkante meter. Het bestaat uit een toren aan de Oranjebuitensingel, waar ook de toegang tot de parkeergarage komt, en een lagere schijf aan de kant van Den Haag CS. Daartussenin bevindt zich een binnentuin en een negen meter hoge centrale hal. Als het plan begin 1998 door de gemeenteraad wordt goedgekeurd, hoopt de ontwikkelaar in de tweede helft van dat jaar met de bouw te beginnen.

Reageer op dit artikel