nieuws

Geen douceurtjes

bouwbreed

Staatssecretaris Vermeend van Financien is niet van plan de door de Staat verpachte gronden te verkopen aan grote commerciele beleggers. Als er al sprake is van verkoop van deze grond, is het logischer de boeren daarvoor in aanmerking te laten komen.

Vermeend zei dit donderdag in de Tweede Kamer tijdens een debat over het rapport van de commissie-Koopmans. Die heeft op verzoek van de Tweede Kamer op een rijtje gezet welke mogelijkheden er zijn om gronden van de Staat, domeingronden, te verkopen.

De Kamer wil deze mogelijkheden op een rijtje zetten omdat ze vindt dat het in principe niet tot de taak van de overheid behoort om gronden te beheren. De reden dat Vermeend niet wil verkopen is dat hij daarmee de beleggers financieel voordeel biedt. “Een commerciele belegger is alleen in grond geinteresseerd als hij er op den duur mee kan verdienen. En wij zijn er niet voor de beleggers douceurtjes te verlenen”, aldus de staatssecretaris.

Reageer op dit artikel